Hiányzik egy szoftvere?
 
  Adobe Dreamweaver

Egy vagy több webes forrásból származó információk összessége, amelyet egyidejű feldolgozásra szánnak, és egy egyszeri URI határoz meg. Html szerkesztő és web fejlesztő program.

Adobe Dreamweaver

 

Rendelkezik WYSIWYG szerkesztővel, így biztosítja egyszerre a kódolási környezetet és a a vizuális felületen megvalósuló oldaltervezést, amit a Macromedia által jegyzett Roundtrip HTML technikai megoldás segítségével old meg.

 

A Dreamweaver jelenleg az Adobe Systems tulajdonában van, ami a Macromedia cég felvásárlásával 2005-ben szerezte meg a jogokat.

 

Mint WYSIWYG szerkesztő a Dreamweaver elrejtheti a HTML kód részeit a felhasználó elől, így lehetővé téve a kódolásban nem jártasak számára is a website tervezést. Hátulütője, hogy az így létrehozott HTML kód sokkal nagyobb méretű a szükségesnél, ezáltal akadályozhatja a böngészőben való gyors megjelenést.

 

Kritika illette a Dreamweavert a múltban azon hiányosságáért, hogy a produkált kód gyakran nem felel meg a W3C szabványnak. A Dreamweaver 8.0 pedig gyengén szerepelt a Acid2 teszten.

 

Tartalmazott többek között beépített képszerkesztőt, stíluslapokat (CSS), képkonvertálót, mutilmédia-varázslót, beépített FTP-klienst.

 

Hivatalos oldal: www.adobe.com

 

 

 

Képek

 


 

 

 

Kulcsszavak: adobe dreamweaver, honlapkészítő, szoftver, letöltés, download, program letöltés