Hiányzik egy szoftvere?
 
  OpenOffice

Az OpenOffice.org egy nyílt forráskódú irodai szoftvercsomag.Az OpenOffice.org 3 több, mint húsz év szoftverfejlesztésének eredménye.

OpenOffice

A Microsoft Office alternatívája, köszönhetően a hasonló felületnek és képességeknek, a fájlformátumok nagyfokú kompatibilitásának és nem utolsó sorban az ingyenességének. Az OpenOffice.org alapértelmezettként az ISO/IEC által szabványosított OpenDocument fájlformátumot használja, de megnyitható vele számos más irodai szoftvercsomag által használt formátum, köztük a Microsoft Office fájlformátumok. Emellett támogatja az olyan népszerű kimeneti formátumokat, mint a PDF és az Adobe Flash.

Legutóbbi stabil kiadása a 3.2.0-ás verzió 2010. február 11-én jelent meg. Forráskódja szabadon elérhető az LGPL licenc alatt. Köszönhetően nyílt forráskódjának, számos operációs rendszerre elérhető, köztük a Microsoft Windows, Linux, Mac OS X, és Solaris rendszerekre. A magyar változat magyar nyelvű telepítőt, felületet, súgót és magyar helyesírás-ellenőrzőt is tartalmaz.

A csomag neve közhasználatban „OpenOffice", ez a kifejezés azonban védjegy védelme alatt áll (egy holland cég, valamint az Orange UK használja), ezért a hivatalos név az „OpenOffice.org", rövidítve OOo vagy OO.o.


Hivatalos oldal: www.openoffice.org

 Képek


 

 

 

Kulcsszavak: openoffice, irodai programcsomag, szoftver, letöltés, download, program letöltés, ingyen, free,