Hiányzik egy szoftvere?
 
  Ubuntu

Az Ubuntu egy Debian „sid” alapú Linux disztribúció. Az Ubuntu szó afrikai eredetű, jelentése „emberiesség másokkal szemben".

Ubuntu

 

Ezen a néven egy közösség jött létre ingyenes és nyílt forráskódú szoftverek fejlesztésére. Ők alkották meg az Ubuntu Linuxot, amely Debian alapokon nyugszik. Az Ubuntu Linux ezt a filozófiát szeretné elterjeszteni a szoftver világban. Fejlesztői között több Debian és GNOME híresség is található. A disztribúció frissességét és az új dolgokra való reagálását jól jelzi, hogy ez volt az első olyan Linux disztribúció, amely a GNOME 2.8-at szállította.

Az Ubuntu GNOME-ot tartalmaz, de létezik egy KDE-s testvére a Kubuntu és egy Xfce-re alapozott, a Xubuntu disztribúció. Mindegyik terjesztés azonos verzióit újratelepítés nélkül konvertálhatjuk át, vagy akár egy időben mindegyik telepítve lehet. Ezt azért tehetjük meg, mert mindegyik disztribúció ugyanazon az archívumon alapul, csak a generált CD-k és a megjelenés (branding) különböznek.

A projekt mögött anyagilag Mark Shuttleworth és cége, a Canonical Ltd áll. Ez többek között a legfontosabb fejlesztők támogatását, az infrastruktúra fenntartását, az ingyenes CD-terjesztést, illetve üzleti tevékenységet (céges támogatás nyújtás) takar.

 

Hivatalos oldal: www.ubuntu.ro

 

 

Képek


 

 

 

Kulcsszavak: ubuntu linux, linux disztribúció, szoftver, letöltés, download, program letöltés, ingyen, free